Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти обстрілювали українських військових з великокаліберних кулеметів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу, з півночі і до 18:00, сепаратисти обстрілювали позиції сил АТО з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, бойовики обстрілами провокували українських військових на активне протистояння, зокрема на артемівському напрямку о 7:35 бойовики з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь по опорному пункту українських військових в Майорську.

«З 9:50 до 11:35 в районі північно-західної околиці Зайцеве диверсійно-розвідувальна група противника, намагаючись обійти наші позиції, вступила у бій з підрозділами сил АТО. В результаті вмілих дій наших воїнів найманці відступили. Також близько 11:10 по українських підрозділах у Лозовому працював великокаліберний кулемет противника», – йдеться у повідомленні.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, повідомляють про один випадок порушення режиму припинення вогню нібито з боку сил АТО, а в угрупованні «ЛНР» про порушення не повідомляють.

Відповідно до Мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали, а сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG