Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили виставку «Українська Друга світова»


У центрі столиці відкрили виставку «Українська Друга світова»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

У Києві у вівторок відкрили виставку «Українська Друга світова». Проект створений Українським інститутом національної пам’яті та Центром досліджень визвольного руху, його мета – показати Україну й роль українців у Другій світовій війні, внесок українського народу в перемогу над нацизмом на всіх фронтах – від Атлантики до Тихого океану.

Ця виставка відкриває чимало невідомих сторінок Другої світової війни, говорить директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, адже українці у Другій світовій не мали своєї держави.

«Ми вирішили показати всю багатоманітність Другої світової війни, яка відбувалась на території України, і участь українців у цій війні. Мова йде про українців, які були учасниками цієї війни у складі шести армій, про мільйони постраждалих серед цивільного населення. І наше головне завдання – це в першу чергу спростування численних радянських міфів, які побутують про цю війну, які значною мірою використовує сучасна російська пропаганда, зокрема для того, щоб мобілізувати людей на боротьбу проти України», – зазначає В’ятрович.

На початку вересня виставка пройшла у Львові у рамках Форуму видавців. Згодом її планують провести в Черкасах та Одесі. У Києві виставка проходитиме просто неба на площі перед КМДА, відвідати її можна до 6 жовтня включно.

XS
SM
MD
LG