Доступність посилання

ТОП новини

Французам, які відвідали окупований Крим, повідомили про підозру


Французькі депутати в Криму, літо 2015 року
Французькі депутати в Криму, літо 2015 року

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи вручила повідомлення про підозру французьким депутатам, які незаконно відвідали Крим влітку 2015 року. Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський.

«Французькі депутати-порушники стали підозрюваними. Політична блокада триває. Сьогодні, під час чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка відбувається в Страсбурзі, ми з нашими колегами вручили письмове повідомлення про підозру французьким депутатам-порушникам», – написав Логвинський у Facebook.

За словами депутата, незаконні дії французьких депутатів підпадають під статтю 332-1 Кримінального кодексу України.

За повідомленням іншого колеги Логвинського, депутата Верховної Ради Володимира Ар’єва, повідомлення про підозру отримала Марі-Крістін Даллоз.

«Підозри для Маріані і Поццо ді Борго, які ганебно втекли з сесії, передамо через голову французської делегації в ПАРЄ», – повідомив Ар’єв.

Кілька французьких депутатів відвідали Крим 23-24 липня попри незгоду керівництва Франції та України.

МЗС Франції засудило цей візит, назвавши його порушенням міжнародного права. МЗС України також повідомило, що поїздка сенаторів до анексованого Криму не узгоджувалася з українською стороною і матиме наслідки.

Згодом міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що його відомство зробить подання Службі безпеки України про заборону на в'їзд в Україну для всіх десяти депутатів національних зборів і сенату Франції, які відвідали Крим.

XS
SM
MD
LG