Доступність посилання

ТОП новини

У російському Донецьку триває суд над Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

У середу, 30 вересня, Донецький міський суд Ростовської області продовжив розгляд справи української громадянки, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Про це повідомляє російське видання «Новая газета», яке веде прямий репортаж із зали суду.

Засідання поновилося об 11:00 за київським часом. Головуючий суддя попередив, що під час засідання «не можна кивати». Кивки, за словами судді, можуть «відвернути суд від правосуддя».

Судді радилися щодо висловленого 29 вересня клопотання адвокатів Савченко, які, просили припинити кримінальне переслідування їхньої підзахисної в частині епізоду, пов’язаного із замахом на життя потерпілої Елли Бурик.

Підстава, на яку посилалися захисники: Бурик є громадянкою України і, за її власним зізнанням у суді, сама ніколи не зверталася до правоохоронних органів своєї країни із заявою про злочин.

Судді постановили, що на цьому етапі слухання зняти звинувачення за цим епізодом неможливо, необхідно вивчити всі матеріали справи.

Міністерство закордонних справ України 29 вересня висловило рішучий протест у зв’язку з судом над Надією Савченко і вимагає від Росії негайно припинити цей «судовий фарс». Київ також вимагає від Москви звільнити Надію Савченко та всіх інших громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території Росії.

XS
SM
MD
LG