Доступність посилання

ТОП новини

До кінця 2016 щонайменше 90% військових забезпечать оновленим бойовим комплектом – Міноборони


До кінця 2016 року щонайменше 90% особового складу Збройних сил України буде забезпечено оновленим єдиним бойовим комплектом. Про це на прес-конференції повідомив керівник проекту «Реформування норм та стандартів речового забезпечення Збройних сил України та інших військових формувань» Костянтин Лєснік.

Він повідомив, що на сьогодні вже затверджено новий єдиний бойовий комплект, який містить близько 70 предметів, а до кінця поточного року міністр оборони своїм наказом має визначити норму забезпечення єдиним бойовим комплектом військовослужбовців у залежності від умов несення ними служби, а з 2016 року єдиний бойовий комплект будуть передавати у військові підрозділи армії.

За словами Лєсніка, що завдяки новому комплектові у Збройних силах відбудуться кардинальні зміни в питанні речового забезпечення військовослужбовців, оскільки 90% предметів, що до нього входять, не були передбачені нині чинними, ще радянськими, нормами.
Він пояснив, що навіть такі елементарні речі, як ліхтарик, каремат, розкладачка, не передбачені нинішніми нормами, не кажучи вже про тепловізори.

XS
SM
MD
LG