Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив клопотання захисту Савченко про слідчий експеримент – адвокат


Суд міста Донецька (Ростовська область, Росія) відмовив у задоволенні клопотання адвокатів української громадянки, народного депутата Надії Савченко, які пропонували провести слідчий експеримент. Про це один з адвокатів Савченко Микола Полозов повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Він зазначив, що захист подав клопотання про проведення слідчого експерименту під час судового слідства. «На слідстві був слідчий експеримент. Слідчий залазив на вежу і в бінокль розглядав статистів. На фото вони виглядають як чорні точки. Для усунення суперечностей у частині слідчого експерименту захист просить провести його заново відповідно до статті 288 КПК», – написав адвокат.

Пізніше він додав, що «у проведенні слідчого експерименту суд відмовив». Крім того, Полозов повідомив, що суд відмовився виключити потерпілих громадян України на тій підставі, що ще не досліджені всі докази у справі. Полозов також зазначив, що прокурори збираються досліджувати письмові документи зі справи: експертизи, протоколи тощо. «Судячи за обсягом, займе весь день», – додав він.

Загальний обсяг матеріалів за клопотанням обвинувачення, зазначив адвокат, становить більш як 1 тисячу аркушів.

Сьогодні суд міста Донецьк Ростовської області Росії відновив слухання у справі Савченко. До зали пустили лише пресу.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Сторона обвинувачення стверджує, ніби Савченко вела корегування вогню українських військових під час обстрілу, а потім сама пішла в Росію.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Надію Савченко, на той час військовослужбовця Збройних сил України (штурмана бойового вертольота, яку нерідко помилково називають «льотчицею»), яка брала участь в антитерористичній операції як доброволець-піхотинець, у полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Росія відмовляється визнавати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG