Доступність посилання

ТОП новини

Зубко обіцяє з 6 жовтня запустити земельний кадастр у відкритому режимі


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко обіцяє з 6 жовтня запустити земельний кадастр у відкритому режимі.

«Сьогодні на Кабмін виноситься рішення про повне відкриття реєстру земельних ділянок, щоб можна було за кадастровими номерами дивитися власників ділянок, а також людей, які звернулися за доступом до інформації», – повідомив він.

У свою чергу міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що сьогодні буде прийнято рішення про розширення можливостей доступу до реєстрів.

У середині серпня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру у рамках урядової політики розширення доступу до Державного земельного кадастру запустила електронну послугу надання приватним і державним нотаріусам доступу до земельного кадастру для видачі з нього витягів.

За заданими Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру за станом на 18 вересня в Державному земельному кадастрі було зареєстровано 519 863 земельних ділянок.

У липні Верховна Рада ухвалила антикорупційний законопроект № 2423, який фактично дає можливість ввести прізвище у Держреєстрі майнових прав будь-якого громадянина та подивитись, скільки в нього зареєстровано квартир, автомобілів, будинків, земельних ділянок.

Інформація, яку отримає користувач, згідно із запропонованим законопроектом, міститиме лише дані про те, в якій області розташовані квартира, будинок чи земельна ділянка, та інформацію щодо марки, року випуску та об’єму двигуна авто, без номерного знаку. При цьому не буде інформації про точну адресу проживання чиновника

XS
SM
MD
LG