Доступність посилання

ТОП новини

У мережі книгарень «Буква» відкидають звинувачення податківців


У мережі книгарень «Буква» відкидають звинувачення Державної фіскальної служби і не вважають себе винними в жодному з висунутих ДФС звинувачень. Про це йдеться у заяві мережі.

«Структурним підрозділом мережі «Буква» є видавнича група «КМ букс». Структурний підрозділ «КМ букс» підписує ліцензійні угоди з літературними агентами на видання книжок, налагоджує співпрацю з українськими та зарубіжними видавництвами…з невідомих причин співробітники податкової міліції України не зробили запити про наявність цих угод або інших правовстановлюючих документів ані на початку, ані в ході перевірки. При цьому співробітники податкової міліції керуються лише заявою російського антиукраїнського видавництва «Ексмо» та його представників в Україні», – йдеться у заяві.

У мережі книгарень «Буква» наголошують, що вони не є імпортером книжок, але займаються реалізацією продукції, придбаної на внутрішньому українському ринку.

«Насамкінець, абсурдно та бездоказово звучить звинувачення податківців в ухилянні від сплати податків мережею «Буква» в особливо великих розмірах. Обшуки співробітники податкової міліції провели лише в одній книгарні мережі «Буква», розташованій за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 3-б», – наголошують у мережі книгарень.

28 вересня у Державній фіскальній службі повідомили про проведення обшуків в столичній мережі книгарень «Буква».

У ДФС заявили, що слідчі проводять досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного із підприємств міста Києва, яке займається імпортом на територію України книжкової продукції із Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG