Доступність посилання

ТОП новини

У партії «Свобода» заявляють про внесення застави за Швайку


Ігор Швайка, 31 серпня 2015 року
Ігор Швайка, 31 серпня 2015 року

У Всеукраїнському об’єднанні «Свобода» заявляють, що колишній народний депутат Олександр Мирний вніс заставу за екс-міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайку. Про це повідомляється на сторінці партії «Свобода» у Facebook.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Раніше сьогодні Апеляційний суд Києва змінив представникові «Свободи» Ігореві Швайці, підозрюваному в організації та участі в заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня, запобіжний захід з особистої поруки на арешт з правом внесення 1 мільйон 218 тисяч гривень застави. Таким чином, суд задовольнив клопотання Генпрокуратури про зміну запобіжного заходу на арешт.

10 вересня Печерський районний суд Києва вирішив відпустити на поруки Швайку, його поручителями були сім народних депутатів із різних фракцій та позафракційні.

Унаслідок сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями під стінами Верховної Ради 31 серпня загинуло 4 бійці Нацгвардії, ще понад сотня людей отримали поранення. За даними МВС, у справі затримано 20 осіб, ще 200 осіб – це свідки.

Силовики заявляють, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших об’єднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

Серед підозрюваних у цій справі – представники партії «Свобода» Едуард Леонов, Ігор Швайка, Юрій Сиротюк.

XS
SM
MD
LG