Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: минулої доби спостерігачі зафіксували 43 вибухи біля Миколаївки на Донеччині


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Минулої доби спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 43 вибухи на території Миколаївки Донецької області. Про це йдеться у звіті спостерігачів за 29 вересня, опублікованому сьогодні.

У звіті також зазначається, що 29 вересня на території підконтрольного українському уряду міста Авдіївка спостерігачі зафіксували десятки кулеметних черг з напрямку міста Донецьк.

«У контрольованій урядом Миколаївці (41 кілометр на південь від Донецька) між 10:10 і 10:55 зафіксували 43 невизначених вибухи», – додають спостерігачі.

Водночас у штабі АТО повідомили, що минулої доби на луганському та маріупольському напрямках бойовики дотримуються режиму тиші, натомість на донецькому напрямку були зафіксовані порушення, зокрема, поблизу селища Лозове сепаратисти відкривали вогонь із кулемета великого калібру, а поблизу селища Зайцева відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що нібито українські силовики минулої ночі відкрили інтенсивний кулеметний вогонь по селу Спартак поблизу Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР» про порушення режиму припинення вогню наразі не повідомляють.

Відповідно до Мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали, а сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG