Доступність посилання

ТОП новини

Франція висловила занепокоєння, що Росія в Сирії здійснила удари не по ісламістах


Чільні урядовці Франції висловили занепокоєння, що Росія, як виглядає, здійснила свої перші офіційні повітряні удари в Сирії на підтримку режиму президента Башара аль-Асада проти його поміркованих супротивників, а не проти ісламістів, як твердила Москва.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс заявив, що, за першими свідченнями, ці російські удари вразили не ті зони, що контролюються ісламістським угрупованням «Ісламська держава». Але це ще треба уточнити, сказав він, виступаючи на брифінгу у штаб-квартирі ООН після засідання Ради безпеки, яке скликала на тему боротьби з тероризмом Росія, що нині головує в Раді безпеки.

У той же час у Парижі міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, виступаючи у французькому парламенті, говорив пряміше: за його словами, фактом є те, що російські війська вдарили в Сирії не по «Ісламській державі». «А висновок із цього робіть самі», – сказав міністр французьким парламентарям.

Раніше в середу, 30 вересня, коли Росія почала офіційно здійснювати свої повітряні удари в Сирії, почало лунати дедалі більше голосів про те, що ціллю цих ударів були не ісламісти з «Ісламської держави» чи угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда», а саме позиції сил поміркованих супротивників Асада чи й житлові квартали на підконтрольних їм територіях, унаслідок чого загинули десятки мирних мешканців.​

XS
SM
MD
LG