Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс про напад на «швидку»: злочин не має національності


Громадянська панахида в Сімферополі за загиблими медиками, 28 вересня 2015 року
Громадянська панахида в Сімферополі за загиблими медиками, 28 вересня 2015 року

Меджліс кримськотатарського народу висловлює співчуття рідним і близьким загиблих сімферопольських медиків і заявляє, що сповістив регіональні меджліси про необхідність повідомляти правоохоронцям будь-яку інформацію про підозрюваного у скоєнні нападу.

Як заявив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, ця трагедія «навмисне використовується низкою журналістів, так званих експертів для того, щоб відверто сіяти міжнаціональну ворожнечу в Криму», акцентуючи увагу на «неслов’янській національності» ймовірного вбивці, а також його родинних зв’язках, що не мають ніякого стосунку до події.

«Я відкрито закликаю правоохоронні органи припинити цю злочинну практику, коли, якщо ситуація стосується кримських татар, обов’язково називають національність, обов’язково якісь інсинуації, неіснуючі зв’язки і висновки роблять. Якщо людина справді скоїла якийсь злочин, то, відповідно до закону, злочинець повинен бути покараний», – сказав Наріман Джелял, якого цитує прес-служба Меджлісу.

Сім’я Небієвих, родича яких підозрюють у нападі на станцію «швидкої допомоги» в Сімферополі, у відкритому листі попросила вибачення у сімей медиків, загиблих під час стрілянини, а також попросила не політизувати вбивство.

26 вересня озброєний чоловік почав стріляти по медперсоналу станції «швидкої допомоги» в Сімферополі, внаслідок чого дві людини загинули, дві – були поранені. У скоєнні злочину підозрюють 55-річного Бекіра Небієва.

Його місце перебування наразі невідоме.

XS
SM
MD
LG