Доступність посилання

ТОП новини

Два українські виші вперше потрапили до британського рейтингу Times Higher Education


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Два українські виші вперше потрапили до списку престижного британського рейтингу Times Higher Education World University Rankings.

До британського рейтингу, оприлюдненого в середу, 30 вересня, потрапили Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені Каразіна.

Як пояснює виконавчий директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний, такі результати обумовлені цьогорічним розширенням рейтингу – від «топ-400» з 41 країни до «топ-800» з 70 країн.

«Українські університети розташувались у хвості на позиціях 601–800. Треба розуміти, що рейтинг Times більш націлений на ранжування світових дослідницьких університетів, а для абсолютної більшості українських вишів ключовою є саме освітня функція», – заявив він.

Проте, за словами Стадного, обидва українські університети мають дуже слабкі позиції у показниках дослідження та цитованості наукових праць, значно слабші, ніж університети сусідніх Польщі, Чехії, Литви, Угорщини та Росії.

Цього року в десятку лідерів потрапили 6 американських, 3 британських та один швейцарський вищий навчальний заклад, очолює рейтинг Каліфорнійський технологічний університет.

Times Higher Education World University Rankings розробляють від 2010 року.

XS
SM
MD
LG