Доступність посилання

ТОП новини

Ініціатор «блокади Криму» заявляє про погрози на свою адресу


Ініціатор акції «громадянська блокада Криму», бізнесмен Ленур Іслямов заявляє, що невідомі почали погрожувати йому розправою і вимагати розблокувати залізничну лінію на завод «Юкрейніан Кемікал Продактс» (Ukrainian Chemical Products), раніше відомий як «Кримський титан». Про це він повідомив у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

«Був дзвінок про те, що, мовляв, неприємності собі наживає. Що в Києві у нас повно владних людей, які можуть вам перешкодити. Погрози такі. Я кажу, що, ви мене вб’єте, фізична буде розправа? Там кажуть, може і до цього дійти», – заявив Іслямов.

За його словами, люди, які дзвонили йому, представилися як «помічники Фірташа». Іслямов зауважив, що не знає, ким його співрозмовники були насправді, і його мобільний не визначив їхні номери.

У компанії Groop DF, яка володіє заводом, відмовилися коментувати інформацію про погрози Іслямова. «Ми не коментуємо чутки, вигадки і фантазії», – сказав представник компанії Олег Арестархов.

Учасники акції «громадянська блокада Криму» заблокували залізничний шлях, що веде з материкової України на завод «Юкрейніан Кемікал Продактс» (Ukrainian Chemical Products), 28 вересня. Вони встановили на рейках бетонні блоки і протитанковий їжак. Раніше по цьому маршруту на підприємство доставлялося сировину з Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

За словами російського глави Криму Сергія Аксьонова, для роботи «Юкрейніан Кемікал Продактс» (Ukrainian Chemical Products) залишилося сировини на один місяць.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами з боку Херсонської області.

ПАТ «Кримський титан» змінив назву в березні цього року. На сьогоднішній день підприємство є українською юридичною особою, зареєстрованою в Києві, повідомляється на сайті компанії.

На сайті вказано адресу кримського підприємства: Автономна Республіка Крим, Армянськ (Україна).

XS
SM
MD
LG