Доступність посилання

ТОП новини

Єлісєєв заявляє, що понад 100 країн-членів ООН підтримують обмеження права вето


Петро Порошенко під час дебатів в ООН, 29 вересня 2015 року
Петро Порошенко під час дебатів в ООН, 29 вересня 2015 року

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляє, що на сьогодні вже понад 100 країн-членів ООН підтримують обмеження застосування права вето країнами, які входять до складу Ради безпеки ООН.

Він також повідомив, що найближчим часом відбудеться робоча зустріч в рамках Генеральної асамблеї ООН щодо подальшого розгляду та можливої резолюції стосовно цієї ініціативи.

Проте підтвердження інформації про підтримку обмеження права вето 100 країнами-членами ООН з інших джерел наразі немає.

Раніше президент України Петро Порошенко під час виступу на загальних дебатах в ООН заявив, що Україна підтримує обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН у випадках масових вбивств. За його словами, Рада безпеки ООН не працює так, як вона мала би працювати, а глобальна система безпеки не працює.

Росія входить до складу постійних членів Ради безпеки ООН, де має право вето. Москва в Раді безпеки ООН неодноразово блокувала питання, пов’язані з Україною. Зокрема, у липні Росія заблокувала створення міжнародного трибуналу для розслідування збиття малайзійського «Боїнга» над окупованою частиною Донбасу.

XS
SM
MD
LG