Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» заявляють, що відводитимуть озброєння після повного припинення вогню


Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Угруповання «ДНР», що контролює частину територій Донецької області України, заявляє про намір почати відведення техніки від лінії зіткнення, згідно з новими домовленостями, лише після повного припинення вогню.

Як заявив лідер «ДНР» Олександр Захарченко, порушення режиму тиші українською стороною продовжують відбуватися. Зокрема, зі стрілецької зброї був відкритий вогонь по Донецьку, поранений мирний житель, сказав Захарченко.

Натомість в угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, заявляють, що відведення техніки у них почнеться з 3 жовтня і пройде в два етапи: від 3 до 17 жовтня і від 18 жовтня до 10 листопад.

У «ЛНР» заявили, що мають намір неухильно виконувати всі взяті на себе домовленості.

Раніше сьогодні міністр оборони України Степан Полторак заявив, що заходи з відведення озброєнь на Донбасі тривають, і Україна чітко виконує всі вимоги Мінських домовленостей. Водночас Полторак наголосив, що Збройні сили України мають бути готові до будь-якої ситуації на Донбасі.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню.

Організація з безпеки і співпраці в Європі буде здійснювати контроль за цим відведенням шляхом моніторингу і верифікації, додав Сайдік.

Представники сепаратистів у Мінську, зі свого боку, уточнили, що два етапи стосуються двох територіальних секторів, «Північ» і «Південь», у яких відведення буде здійснюватися по черзі.

XS
SM
MD
LG