Доступність посилання

ТОП новини

Українські дороги до зими готові лише на третину – «Укравтодор»


©Shutterstock
©Shutterstock

Автомобільні дороги загального користування, а також дорожні підприємства й організації готові до експлуатації та роботи в осінньо-зимовий період лише на третину, повідомляє начальник управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко.

За його словами, на сьогоднішній день дорожні підприємства та організації мають у наявності лише 331 тисяч тонн піску і 40 тисяч тонн технічної солі, що становить лише 37% і 30% від потреби.

«На перші заморозки цих запасів вистачить, проте за нормативними показниками до початку зими їх має бути щонайменше втричі більше», – додав Федоренко, слова якого цитує Держагентство автомобільних доріг України («Укравтодор»).

В «Укравтодорі» заявляють, що наявного фінансування не вистачає.

«Дефіцит коштів пояснюється просто: левову частку фінансового ресурсу – 1,8 мільярда гривень з передбаченого держбюджетом на цей рік 2,6 мільярда гривень, – як того вимагав стан вітчизняної дорожньої мережі навесні, а також за завданням уряду було спрямовано на ліквідацію дефектів дорожнього покриття», – зазначають у відомстві.

У травні міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що державній акціонерній компанії «Автомобільні дороги України» («Укравтодор») у 2015 році на ремонт доріг виділено понад 4 мільярди гривень, з яких 3,4 мільярди виділено на ямковий ремонт доріг.

XS
SM
MD
LG