Доступність посилання

ТОП новини

Проти створення холдингу з держпідприємств виступають олігархи – Абромавичус


Айварас Абромавичус
Айварас Абромавичус

Олігархи не хочуть створення холдингової компанії зі стратегічних державних підприємств, адже втратять контроль над грошовими потоками, вважає міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус.

Саме з планами створити такий холдинг, куди б увійшли 15–20 підприємств, Абромавичус пов’язує критику у пресі на свою адресу.

«Бачите, це ж боротьба за грошові потоки. Тобто абсолютно корупційні схеми, які покривають певні люди чи при владі, чи при попередній владі. Це абсолютно так. Це в основному через державні підприємства», – заявив Абромавичус в ефірі Радіо Свобода.

За словами міністра, такі холдинги з управління державною власністю ефективно працюють в інших країна світу.

«У чому сенс? По-перше, щоб був єдиний центр, щоб міністри, які в середньому змінюються кожні 11 місяців, а їхні заступники, можливо, і частіше, все-таки займалися галузевою політикою, а не конкретними державними підприємствами. По-друге, щоб зробити прозорим процес. Зі всіх державних компаній лише п’ять проходять міжнародний аудит. Це ненормально», – зазначив Абромавичус.

І саме олігархи опиратимуться запропонованій реформі, вважає посадовець.

«Олігархи, великий бізнес буде кричати, верещати: допоможіть, караул, Абромавичус забирає підприємства з-під міністерства», – додав він.

Відео: Радіо Свобода онлайн

Раніше відомий бізнесмен Костянтин Григоришин, якого ЗМІ називають олігархом, в інтерв’ю виданню «Українська правда» заявив, що йому не зрозуміло, за яким принципом об’єднуватимуть різні підприємства в один холдинг. На його думку, це призведе лише до розкрадання активів.

У цьому ж інтерв’ю Григоришин заявив, що Абромавичус «не розуміє українських реалій і не розуміє відповідальності за країну».

XS
SM
MD
LG