Доступність посилання

ТОП новини

Статус учасника бойових дій надали більш як 82,5 тисячам осіб – Генштаб


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Станом на 30 вересня комісії при органах військового управління надали статус учасника бойових дій 82 тисячам 547 особам, повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

На підтвердження цього статусу вже видано 76 тисяч 598 посвідчень учасника бойових дій, мовиться в повідомленні прес-служби у фейсбуці.

За минулий тиждень кількість особового складу, які мають право на отримання статусу УБД, збільшилась на 238 осіб, а тих, хто отримав посвідчення учасника бойових дій, – на 1691 особу, повідомили в Генштабі.

Попереднього дня, в середу, 30 вересня, директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев повідомляв в ефірі Радіо Свобода, що статус учасника бойових дій отримала 71 тисяча військовослужбовців Збройних сил, а 65,5 тисячам уже видані посвідчення. Він не уточнив, станом на яку дату були його дані.

Загалом, за словами Федічева, тих, хто вже «закінчив свою війну», і тих, хто перебуває в зоні антитерористичної операції, у Збройних силах України 104 тисячі осіб, і нині з них мають право отримати статус учасника бойових дій 92 тисячі.

Крім солдатів і офіцерів Збройних сил, в АТО також беруть участь військовослужбовці і представники також інших силових структур – Міністерства внутрішніх справ і його Національної гвардії, Служби безпеки України чи Державної прикордонної служби.

XS
SM
MD
LG