Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: сили АТО готові в разі загрози здійснити контрудар


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

У разі можливого загострення ситуації вздовж лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції українська сторона готова швидко завдати контрудару, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Ми формуємо позиції так, щоб під час будь-якої загрози і небезпеки у нас була готовність мобільно відновити свої бойові порядки й завдати контрудару», – сказав Турчинов під час відвідування навчань у військовій частині в селі Старе Бориспільського району Київської області.

За його словами, уздовж лінії зіткнення залишаються бронетранспортери і засоби протитанкової оборони. «А що стосується підведення артилерійських систем, систем залпового вогню, іншої техніки, зокрема танків, – для цього сформовані мобільні групи, які дуже швидко реагуватимуть на загрози. Тобто, ми виконуємо взяті зобов’язання, але у разі загрози буде активна й рішуча контратака», – наголосив секретар РНБО.

Турчинов також заявив, що на Донбасі зберігається загроза відновлення бойових дій, попри затишшя. «Загальна тенденція – і це констатують і міжнародні спостерігачі, і ті, хто на передовій, – є тенденція до затихання конфлікту. Але ми не можемо заспокоїтися, ми не можемо говорити, що небезпека минула, що немає загрози відновлення бойових дій», – сказав секретар РНБО.

Є тенденція до затихання конфлікту на Донбасі – Турчинов на навчаннях Нацгвардії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

Він наголосив, що загроза відновлення бойових дій виявляється наявністю сил Росії на Донбасі й уздовж російсько-українського кордону.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що Росія має 50 тисяч військових на кордоні з Україною і 9 тисяч кадрових військових на окупованих територіях.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю і особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці». Через дії Росії на сході України, а також через анексію Криму проти неї діють міжнародні санкції.

XS
SM
MD
LG