Доступність посилання

ТОП новини

Перед зустріччю «нормандської четвірки» Порошенко зустрічається з Олландом


Петро Порошенко і Франсуа Олланд (архіфне фото) (©Shutterstock)
Петро Порошенко і Франсуа Олланд (архіфне фото) (©Shutterstock)

У Парижі, в Єлисейському палаці, розпочалася двостороння зустріч президента України Петра Порошенка і президента Франції Франсуа Олланда. Вона передує засіданню «нормандської четвірки» на рівні президентів.

Паралельно з двосторонніми переговорами глав держав України і Франції відбувається двостороння зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна.

Перед тим, як зустрітися з Петром Порошенком, Франсуа Олланд провів зустріч за зачиненими дверима з Володимиром Путіним.

Президент Росії першим з-поміж лідерів «нормандської четвірки» прибув на зустріч у Єлисейському палаці.

Напередодні засідання «нормандської четвірки» в Парижі президент України Петро Порошенко також зустрівся з канцлером ФРН Ангелою Меркель у Нью-Йорку 27 вересня. Вони обговорили підготовку до зустрічі в Нормандському форматі, перспективи запровадження безвізового режиму з боку ЄС для громадян України, а також створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року.

Лідери Франції, Німеччини, Росії й України сьогодні у Парижі проводитимуть переговори щодо зміцнення нестійкого миру на сході Україні. Предметом перемовин стане також проведення місцевих виборів у контрольованих сепаратистами районах сходу України, забезпечення доступу для міжнародних спостерігачів, відведення озброєнь від лінії розмежування.

Як заявили в адміністрації президента України, Петро Порошенко 2 жовтня в Парижі порушить перед Росією питання скасування «виборів» сепаратистів на Донбасі, також обговорюватимуться домовленості щодо відведення у зоні конфлікту на сході України зброї калібром менш ніж 100 міліметрів і питання доступу в окуповані райони міжнародних гуманітарних організацій.

Від 1 вересня інтенсивність бойових дій на Донбасі значно зменшилася, 2 жовтня всі сторони конфлікту засвідчили повне припинення обстрілів.

XS
SM
MD
LG