Доступність посилання

ТОП новини

Росія готова постачати Україні газ в будь-яких заявлених і оплачених обсягах – Новак


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляє, що Росія готова постачати Україні газ в будь-яких заявлених і оплачених обсягах. Про це, як передає російське агентство «РИА Новости», він заявив під час зустрічі міністрів енергетики країн-членів «Групи двадцяти» (G20) у Стамбулі.

«Ми готові надати стільки газу, скільки буде перераховано грошей», – сказав Новак.

Він зазначив, що постачання російського газу для України розпочнуться одразу після отримання передоплати, відсутність підпису під протоколом ніякого впливу на досягнуті в Брюсселі домовленості не матиме.

«Взагалі достатньо усних домовленостей. Ми домовилися підписати протокол консультації – ми його підписали», – сказав Новак, додавши, що з боку Єврокомісії «майже все готово».

25 вересня Європейська комісія, Росія і Україна у Брюсселі домовилися про умови поставок газу в Україну на майбутній зимовий період з 1 жовтня до кінця березня 2016 року. Голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв озвучив ціну у 227 доларів за тисячу кубометрів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Київ розпочне закачувати російський газ одразу після підписання тристороннього протоколу за так званим «зимовим пакетом».

Згідно з домовленостями в Брюсселі, українська сторона зобов’язується забезпечити транзит природного газу через свою територію в країни ЄС, в тому числі за рахунок закачування 2 мільярдів кубометрів природного газу в підземні сховища в жовтні цього року. Кошти на цю закупівлю в обсязі 500 мільйонів доларів надав ЄС.

XS
SM
MD
LG