Доступність посилання

ТОП новини

Силовикам не вдалося витіснити всіх талібів з афганського Кундуза


Дим поблизу військової бази афганських сил безпеки під час боїв із талібами в Кундузі, 1 жовтня 2015 року
Дим поблизу військової бази афганських сил безпеки під час боїв із талібами в Кундузі, 1 жовтня 2015 року

Декілька бойовиків «Талібану» залишаються у Кундузі через день після того, як афганські сили безпеки відновили контроль над більшою частиною цього північного міста Афганістану.

2 жовтня місцеві жителі повідомили, що таліби переховуються в будинках цивільних жителів.

Виконувач обов’язків губернатора провінції Кундуз заявив, що ситуація в її столиці спокійна, «серйозних боїв» немає. Водночас він визнав, що бойовиків не вдалося повністю витіснити зі стратегічного міста з населенням у 300 тисяч людей.

1 жовтня представники афганської влади заявили, що відбили у талібів більшу частину Кундуза – через три дні після втрати контролю над містом. У заяві міністерства оборони Афганістану йшлося, що 150 бойовиків були вбиті під час операції.

Влада Афганістану заявила, що під час перебування у місті таліби скоювали вбивства, зґвалтування, палили і грабували урядові будівлі.

За даними медиків, внаслідок боїв 2 жовтня загинули щонайменше 60 людей, ще 466 були поранені.

У квітні цього року місто Кундуз стало центром запеклих боїв талібів, що намагалися захопити значні території у регіоні після того, як союз НАТО завершив свою бойову місію в Афганістані у грудні минулого року, вивівши значну частину своїх військ.

XS
SM
MD
LG