Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» заявляють про пошук нових полігонів для відведення техніки


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

В угрупованні «ДНР», що контролює частину територій Донецької області України, заявляють про пошук нових полігонів для відведення військової техніки відповідно до домовленостей Тристоронньої контактної групи від 29 вересня. Про це пишуть сайти сепаратистів з посиланням на так званого «міністра оборони ДНР» Володимира Кононова.

«Нам доводиться шукати нові полігони для відведення техніки, оскільки ті, які освоєні нами зараз, розташовані дещо ближче до лінії зіткнення, ніж прописано Мінськими угодами», – сказав Кононов.

За його словами, відведення озброєнь в угрупованні «ДНР» розпочнеться тільки після дотримання українською стороною «режиму тиші» протягом 48 годин і завершення відведення техніки угрупованням «ЛНР».

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони вирішили, що відведення озброєнь, зокрема калібру до 100 міліметрів, від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню. Передусім мають відводити танки упродовж 15 днів, пізніше – артилерію калібру менше 100 міліметрів та міномети (впродовж 24 днів). Відстань відведення озброєння має складати 15 кілометрів з кожного боку лінії зіткнення. Перший етап має охопиту частину лінії контаку в Луганській області, другий – решту лінії контакту на Луганщині і весь її протяг на Донеччині.

XS
SM
MD
LG