Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: екс-керівника Аграрного фонду підозрюють у привласненні понад 500 мільйонів гривень


Генеральна прокуратура України повідомляє, що колишнього керівника Аграрного фонду і трьох директорів комерційних структур підозрюють у незаконному заволодінні понад 521 мільйоном гривень, призначених для закупівлі цукру.

«За результатами розслідування злочинів, скоєних представниками колишньої влади, зокрема службовцями Міністерства аграрної політики України, Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України повідомило про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 191, частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України України, колишньому керівнику Аграрного фонду України та трьом директорам комерційних структур», – йдеться в повідомленні.

У ГПУ додали, що «вживають заходів», спрямованих на обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Досудове розслідування триває.

Прізвища підозрюваних у повідомленні прес-служби Генпрокуратури не вказані.

Як йдеться в повідомленні на сайті Аграрного фонду, він заснований у 2013 році, згідно з постановою Кабінету міністрів України. Основні функції Аграрного фонду – забезпечення продовольчої безпеки України. Аграрний фонд проводить форвардні закупівлі зернових і продаж борошна. Уставний фонд компанії – 5 мільярдів гривень. Власником 100% акцій ПАТ «Аграрний фонд» є держава.

XS
SM
MD
LG