Доступність посилання

ТОП новини

Діти із зони АТО отримають психологічну допомогу за рахунок Німеччини


Німеччина передала Україні 12 рятувальних машин – більшість поїде на Донбас
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

Німеччина передала Україні 12 рятувальних машин – більшість поїде на Донбас

Німеччина виділила Україні 15 мільйонів євро на відновлення водопостачання в Маріуполі і соціально-психологічну реабілітацію дітей, постраждалих від воєнного конфлікту, повідомив державний секретар Міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини Фрідріх Кітчельт.

«Цей проект починає діяти від 2 жовтня, і це лише одна складова з тих соціальних проектів, які ми підтримуємо», – наголосив Кітчельт. Він зазначив, що усі проекти допомоги спрямовані на підтримку реформ в Україні.

Таку заяву він зробив під час офіційної церемонії передачі Державній службі з надзвичайних ситуацій України автомобілів «швидкої допомоги» підвищеної прохідності.

Всього передали 12 медичних машин, укомплектованих на базі позашляховиків Toyota. 10 із них будуть використовувати в східних областях України, решта залишиться в Києві.

«Ці машини – лише перший захід у рамках програми допомоги ДСНС», – наголосив голова державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За словами держслужбовця, взагалі проект так званої Спеціальної ініціативи «Україна», масштабної програми допомоги німецького уряду східним регіонам країни, розрахований на 12 мільйонів євро, а реалізований лише на 3,5 мільйона євро.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. За даними ООН, за це час на Донбасі загинули майже вісім тисяч людей.

XS
SM
MD
LG