Доступність посилання

ТОП новини

Під час презентації нової поліції у Житомирі провели пікет проти Авакова


У п’ятницю в Житомирі під час презентації проекту створення патрульної поліції у місті кілька десятків громадських активістів та представників ВО «Свобода» провели пікет проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, мітингувальники тримали в руках плакати за написами: «Недовіра Авакову – імітаторові реформ і розслідування по Майдану», «Де вбивці Майдану?», «Аваков, припиніть переслідування патріотів» тощо.​

Під час виступу Авакова активісти кілька разів намагалися «перекричати» його і вигукували: «Ганьба». Повідомлень про правопорушення під час акції немає.

У Житомирі під час презентації нової поліції пікетували Авакова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на тлі вигуків протестувальників все ж зміг провести презентацію нової патрульної служби в Житомирі. Разом із ним до міста приїхав начальник управління патрульної поліції в Києві Олександр Фацевич.

«На цей момент подано вже 1200 анкет. Це свідчить про те, що бажання змінити і покращити систему у мешканців Житомира дуже велике»,– повідомив Фацевич.

Набір у патрульну поліцію Житомира триватиме до 23 жовтня, після чого розпочнуться конкурсні випробування. Безпосередні навчання поліцейських Житомира розпочнуться в грудні. Обрати мають 230 патрульних поліцейських, з яких 180 працюватимуть у місті, а 40 – у дорожній поліції.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наприкінці вересня повідомив,що 7 листопада міліція в Україні формально припинить існування, але перехід від міліції до поліції не буде автоматичним, він триватиме близько півроку.

XS
SM
MD
LG