Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову заявили, що про Савченко не будуть говорити до вироку суду


Надія Савченко на суді в Росії, фото 30 вересня 2015 року
Надія Савченко на суді в Росії, фото 30 вересня 2015 року

Речник президента Росії Дмитро Песков повідомив після зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Парижі, що порушене там питання про народного депутата України Надію Савченко, яка перебуває в Росії за ґратами, не може обговорюватися до винесення їй вироку.

За словами речника, в перебігу зустрічі російська сторона на слова про неї президента України Петра Порошенка відповідала, що про це неможливо говорити в перебігу судового процесу, поки він не завершений.

Український керівник, зі свого боку, повідомив після зустрічі, що і він сам, і президент Франції Франсуа Олланд, і канцлер Німеччини Анґела Меркель виступили зі спільною позицією за негайне звільнення Надії Савченко, а також режисера Олега Сенцова та інших українців, що незаконно утримуються під вартою чи вже засуджені в Росії.

У четвер, 1 жовтня, Міністерство юстиції Росії заявляло, що повернення Надії Савченко в Україну може обговорюватися лише за умови, що Україна визнає вирок російського суду.

Її адвокат Микола Полозов після цього звернув увагу, що «в жодній заяві (російської) влади виправдувальний вирок Савченко навіть не припускається».

Міністр юстиції України Павло Петренко так само заявив у відповідь на заяву з Москви, що така заява ще до того, як російський суд виніс вирок стосовно Надії Савченко, «свідчить лише про одне: що цей вирок уже заготовлено і він точно є обвинувальним».

XS
SM
MD
LG