Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відбувається фестиваль козацької звитяги


У Дніпропетровську відбувається фестиваль козацької звитяги
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

У Дніпропетровську відбувається фестиваль козацької звитяги

У Дніпропетровську 3 жовтня відбувається фольклорно-етнографічний козацький фестиваль «Самарська Покрова-2015», присвячений Дню українського козацтва. Дійство відбувається на залишках Богородицької фортеці, у селищі Шевченковому, що в межах міста.

Фестиваль проводять активісти козацьких організацій регіону, члени самооборони, воїни АТО. Наказним отаманом «Самарської Покрови» на козацькому колі обрали бійця полку «Дніпро-1», який нещодавно повернувся додому із зони АТО.

Традиційно в програмі фестивалю – пізнавальні, розважальні та культурно-мистецькі заходи: виступи творчих колективів, ярмарок майстрів народної творчості, дегустація українських народних страв та напоїв тощо.

Уперше цього року організатори багато уваги приділяють військово-спортивній складовій – козацькому вишколу, змаганням у силі та спритності, у яких беруть участь дорослі й діти.

На галявині просто неба відбуваються показові виступи з традиційних козацьких бойових мистецтв, майстер-класи з володіння козацькою зброєю, вивчення азів самозахисту для дітей та жінок, змагання лучників, метальників списів та корчів, поєдинки «лава на лаву» тощо.

У межах фестивалю працює виставка козацької зброї, а також міні-експозиція археологічних знахідок, зроблених науковцями Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на залишках Богородицької фортеці.

За словами одного з організаторів заходу, координатора «Самооборони Майдану» в Дніпропетровській області Владислава Ладигіна, фестиваль організовують уже восьмий рік поспіль, однак цього року його проводять дещо раніше через погоду.

XS
SM
MD
LG