Доступність посилання

ТОП новини

Росія обіцяє активізацію авіаударів по Сирії


Демонстранти в контрольованому антиасадівською «Вільною сирійською армією» місті Алеппо протестують проти російських авіаударів, Сирія, 2 жовтня 2015 року
Демонстранти в контрольованому антиасадівською «Вільною сирійською армією» місті Алеппо протестують проти російських авіаударів, Сирія, 2 жовтня 2015 року

Росія заявила, що нарощуватиме свої повітряні удари в Сирії. Таку заяву російське оборонне відомство оприлюднило після повідомлення, що з 30 вересня Військово-повітряні сили Росії здійснили понад 60 бойових вильотів і значно скоротити військовий потенціал бойовиків.

"Ми не тільки продовжимо атаки наших літаків, але й збільшимо їхню інтенсивність», – сказав представник Міністерства оборони Росії Андрій Картаполов 3 жовтня.

Він стверджує, що понад 50 об’єктів угруповання «Ісламська держава» були метою атак, близько 600 бойовиків залишили свої позиції і намагалися втекти до Європи.

Тим часом базована у Великій Британії організація «Сирійська обсерваторія з прав людини», яка має мережу інформаторів у Сирії, повідомляє про щонайменше 39 загиблих цивільних, серед яких вісім дітей і вісім жінок, за чотири дні російських бомбардувань. За цими даними, також були вбиті 14 бойовиків, серед яких 12 належать до «Ісламської держави», ще двоє – до пов’язаного з «Аль-Каїдою» «Фронту ан-Нусра».

3 жовтня прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявив, що дії Росії в Сирії підтримують, як він висловився, «м’ясника»-президента Башара Асада. Камерон додав, що російські військові не роблять відмінностей між ісламістськими екстремістами і поміркованішими опозиційними силами, що протистоять Асаду.

Одразу після початку російських ударів США заявили, що Москва може бути більше стурбована збереженням влади президента Башара Асада, а не боротьбою з тероризмом.

XS
SM
MD
LG