Доступність посилання

ТОП новини

Перемир’я на Донбасі зберігається понад три доби – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У штабі АТО заявляють, що режим припинення вогню на Донбасі зберігається вже понад три доби.

«Упродовж минулої доби у зоні АТО противник повністю дотримувався режиму припинення вогню. Не зафіксовано випадків порушення перемир’я і в районі лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях. Загалом же в зоні антитерористичної операції повна тиша зберігається вже понад три доби», – повідомив речник штабу АТО у неділю вранці.

Сьогодні сепаратисти ще не повідомляли про оперативну ситуацію на території Донбасу, яку вони контролюють. Учора, в угрупованні «ДНР», визнаному в Україні терористичним, заявили, що упродовж п’ятниці українські військові 18 разів порушували режим тиші.

Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі 2 жовтня в «нормандському форматі» в Парижі заявив про досягнення сторонами домовленості про відведення легкого озброєння на Донбасі.

Згідно з досягнутими 29 вересня Тристоронньою контактною групою у Мінську домовленостями, в разі, якщо режим тиші буде дотриманий упродовж щонайменше двох діб, розпочнеться відведення озброєнь калібру менш як 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG