Доступність посилання

ТОП новини

Росія: журналіст Кашин написав відкритого листа Путіну і Медведєву


Олег Кашин e московській лікарні, куди він потрапив з важкими травмами після нападу e 2010 році
Олег Кашин e московській лікарні, куди він потрапив з важкими травмами після нападу e 2010 році

Російський журналіст Олег Кашин звернувся до президента Росії Володимира Путіна і прем’єр-міністра Дмитра Медведєва з відкритим листом – у зв’язку з розслідуванням справи про напад на нього в 2010 році.

«У сучасному російському суспільстві будь-яке, навіть найочевидніше питання про добро і зло залишається нерозв’язним. Чи можна красти? Чи можна обманювати? Вбивати – це етично чи ні? На кожне таке питання у Росії тепер прийнято відповідати, що все не так однозначно. Вашими намаганнями нація деморалізована і дезорієнтована. Брехня і лицемірство – зручний для вас інструмент управління масами, вам це вигідно і зручно, але кожен випадок використання цього інструменту стає болючим ударом по всьому суспільству, і кожен черговий удар може виявитися смертельним. Ви вирішуєте свої поточні проблеми, не звертаючи уваги на те, що копаєте яму самі ж собі», – йдеться у листі Кашина, опублікованому на його сайті.

6 вересня Олег Кашин опублікував на своєму сайті статтю, розповівши про розкриття нападу на нього, і публічно подякував Дмитру Медведєву, який будучи президентом Росії взяв під свій особистий контроль розслідування нападу на журналіста.

У своєму нинішньому листі Кашин висловлює обурення, тим, що правосуддя у сучасній Росії є неможливим.

Олега Кашина побили у Москві у листопаді 2010 року. Зараз обвинуваченими у справі про замах на журналіста є Данило Веселов, Михайло Кавтаскін і В’ячеслав Борисов, який перебуває у розшуку. Олександр Горбунов проходить у справі свідком. Губернатор Псковської області Росії Андрій Турчак процесуального статусу у справі не має, на допит його не викликали.

Обвинувачений у нападі на журналіста Олега Кашина Данило Веселов хоче просити про проведення очної ставки з губернатором Псковської області Андрієм Турчаком, повідомила телеканалу «Дождь» дружина Веселова Олена.

Раніше російські правоохоронні органи провели очну ставку за участі Веселова і можливим організатором нападу Олександром Горбуновим. На ній Веселов розповів подробиці замаху на Кашина. За його словами, саме Горбунов дав вказівку розшукати Кашина, а потім побити його. Під час очної ставки Веселов також згадав і про зустріч з губернатором Турчаком.

XS
SM
MD
LG