Доступність посилання

ТОП новини

Україна накопичила у сховищах майже 16 мільярдів кубометрів газу – оператор ГТС


©Shutterstock
©Shutterstock

Державний газовий оператор компанія «Укртрансгаз» повідомляє, що станом на ранок 5 жовтня у вітчизняних газосховищах зберігається 15,8 мільярдів кубометрів палива. Про це йдеться на сайті компанії.

«Всього у поточному році в підземні сховища газу було закачано 8,2 мільярди кубічних метрів блакитного палива. За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту оператора вітчизняної газотранспортної системи, станом на сьогоднішній ранок у вітчизняних газосховищах зберігається 15,8 мільярдів кубометрів палива», – йдеться в повідомленні.

В уряді раніше заявляли, що для оптимального проведення опалювального сезону і підтримки транзиту газу до країн ЄС Україні потрібно мати в ПСГ щонайменше 19 мільярдів кубометрів газу.

У вересні запаси газосховищ України поповнились на 1,2 мільярди кубометрів блакитного палива, що на третину більше, ніж об’єми закачування в аналогічний період минулого року, зазначили в «Укртрансгазі».

Наприкінці вересня у Брюсселі Україна, Росія та Євросоюз парафували документи «зимового газового пакету». Сторони принципово домовилися щодо цін та умов постачання Україні російського газу протягом опалювального сезону. Тривалість угоди – до кінця опалювального сезону.

Також узгоджені приблизні обсяги газу: найближчим часом Україна перерахує «Газпрому» півмільйона доларів та закупить 2 мільярди кубометрів газу для своїх сховищ.

XS
SM
MD
LG