Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко: уряд просить коаліцію внести кандидатури на деякі посади віце-прем’єрів та міністрів


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабмін просить парламентську коаліцію визначитися з кандидатурами трьох віце-прем’єрів і двох міністрів, повідомив віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко.

«Прошу вас невідкладно внести від коаліції депутатських фракцій пропозицію щодо кандидатур першого віце-прем’єр-міністра, віце-прем’єр-міністра України з питань енергетики та промисловості, віце-прем’єр-міністра України з питань європейської інтеграції, міністра екології та природних ресурсів України, міністра охорони здоров’я», – зачитав Кириленко лист прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана і парламентської коаліції.

В листі зазначається, що в разі наявності таких пропозицій «уряд і прем’єр невідкладно на них відреагує».

Наразі посад віце-прем’єр-міністра з питань енергетики та промисловості та віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції в українському уряді немає.

17 вересня Верховна Рада України відправила у відставку віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського, який раніше написав заяву про відставку у зв’язку з виходом фракції Радикальної партії з парламентської коаліції.

1 вересня лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив про вихід своєї фракції з парламентської коаліції, причина – голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації. Радикальна партія виступала проти ухвалення цього законопроекту.

Також 2 липня міністр екології Ігор Шевченко був відправлений у відставку.

XS
SM
MD
LG