Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив санкції проти Сергія Клюєва до 6 березня 2016 року


Сергій Клюєв
Сергій Клюєв

Європейський союз сьогодні вирішив продовжити санкції проти народного депутата України Серія Клюєва до 6 березня 2016 року, повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі.

Серед продовжених санкцій – візова заборона і замороження рахунків.

Подробиці рішення мають бути опубліковані в Офіційному журналі ЄС 6 жовтня.

ЄС 5 березня 2014 року заморозив активи 18 українських громадян, серед них і Сергія Клюєва, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні.

Сергій Клюєв перебуває у розшуку. У червні генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

За повідомленням прес-служби ГПУ, Клюєва підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), частиною 5 статті 369 (надання службовій особі неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG