Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: «сигнали про вибори» передаються сепаратистам Донбасу


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «сигнали» про терміни проведення місцевих виборів на Донбасі з Москви передаються до угруповань «ДНР» та «ЛНР», які визнані в Україні терористичними.

Він зазначив, що під час переговорів у Парижі 2 жовтня розглядали можливість узгодження термінів виборів на Донбасі, які забезпечували б виконання всіх інших політичних аспектів Мінських домовленостей.

«Оскільки представників Донецька та Луганська в Парижі не було, президент Путін як керівник країни, яка прагне бути посередником врегулювання внутрішньоукраїнської кризи, обіцяв по наших каналах передати цю комплексну ідею», – заявив Лавров.

«До Донецька і Луганська ці дні такі сигнали, як я розумію, йдуть. Про реакцію ми дізнаємося додатково», –додав він.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які визначили сепаратисти.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно.

Міжнародна спільнота засуджує намір сепаратистів провести свої «вибори», натомість в Росії заявляли, що вони не суперечать Мінським угодам.

XS
SM
MD
LG