Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони США: нинішній підхід Росії в Сирії приречений на провал


Аштон Картер
Аштон Картер

Міністр оборони США Аштон Картер заявляє, що Росія в Сирії дотримується «стратегії програшу». За його словами, Росія своїми авіаударами загострює громадянську війну в Сирії.

Картер висловив сподівання, що президент Росії Володимир Путін «вирішить боротися із загрозою, яку представляє «Ісламська держава» замість того, щоб продовжувати свої односторонні авіаудари проти опозиції Асада (президента Сирії Башара Асада)».

«Наш підхід інший – ми домагаємося поразки «Ісламської держави» і політичних змін у Сирії водночас. Росія, схоже, думає, що можна домогтися одного без іншого, а це просто нереально. Тому їхні дії не є стратегічно продуманими і приречені на поразку у своїй нинішній формі. Якщо вони зможуть і захочуть змінити свій підхід – для досягнення обох цілей – ми зможемо знайти можливість побудувати міст до їхньої позиції. Але на даний час вони далеко від цього», – сказав Картер 5 жовтня у Мадриді.

Росія почала завдавати авіаударів у Сирії 30 вересня, заявляючи, що ціллю є позиції угруповання «Ісламська держава».

Водночас США і ще декілька держав і міжнародних спостерігачів заявили, що російські військові літаки б’ють по інших угрупованнях повстанців у Сирії, допомагаючи урядові Асада.

XS
SM
MD
LG