Доступність посилання

ТОП новини

Суд у рамках справи про 31 серпня узяв свободівця Васильця під домашній арешт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва обрав для заступника голови Одеської обласної організації партії «Свобода» Костянтина Васильця, якого підозрюють в організації масових заворушень 31 серпня біля Верховної Ради, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Про це повідомляє прес-служба всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Раніше сьогодні суд обрав для свободівця, бійця батальйону «Січ» Олександра Станкова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави – 415 тисяч гривень.

Станков також є підозрюваним у справі про події біля Верховної Ради 31 серпня.

Унаслідок сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями під стінами Ради 31 серпня загинули 4 бійці Нацгвардії, ще понад сотня людей отримали поранення. За даними МВС, у справі затримано 20 осіб, ще 200 осіб – це свідки.

Силовики заявляють, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших об’єднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

Серед підозрюваних у цій справі – представники партії «Свобода» Едуард Леонов, Ігор Швайка, Юрій Сиротюк.

XS
SM
MD
LG