Доступність посилання

ТОП новини

У Порошенка висловлюють «обережний оптимізм» щодо можливого звільнення Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв наголошує, що українська сторона оптимістично налаштована на вирішення питання щодо звільнення української громадянки, народного депутата Надії Савченко, яку понад рік утримують у Росії.

«У нас склалося враження, що це питання було серйозно сприйняте російською стороною, і звідси у нас є обережний оптимізм з приводу його вирішення», – сказав Єлісєєв.

Заступник голови адміністрації президента додав, що глава держави Петро Порошенко порушив це питання на переговорах у Парижі, і його позицію підтримала канцлер Німеччини і президент Франції. Єлієєв заявив, що президентові Росії Володимиру Путіну в Парижі чітко дали зрозуміти, що не лише Україна, а й все міжнародне співтовариство вимагає звільнення Савченко, а також інших утримуваних у Росії українців, зокрема засуджених режисера Олега Сєнцова й активіста Олександра Кольченка.

Раніше сьогодні суд у Росії відмовився задовольнити скаргу захисту Савченко на рішення про її арешт. Донецький міський суд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань продовжив для неї запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на шість місяців, до січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG