Доступність посилання

ТОП новини

Більше росіян стали вважати українців іншим народом – опитування


©Shutterstock
©Shutterstock

Увага росіян до українських подій за останні місяці знизилася і повернулася до рівня січня 2014 року. Такими є дані соціологічного дослідження, проведеного російським Аналітичним центром Юрія Левади, опубліковані у понеділок, 5 жовтня. До вересня 2015 тему України для росіян, зазначають аналітики центру, замістили економічна криза і події в Сирії.

Дослідження також засвідчує, що вперше з грудня 2013 людей, які вважають росіян і українців двома різними народами, стало більше, ніж тих, хто впевнений у зворотному – 47 проти 46 відсотків. 10 років тому, у 2005 році, 81 відсоток опитаних вважали росіян і українців одним народом і лише 17 відсотків – різними.

Згідно з результатами дослідження, переважна більшість росіян як і раніше схвалює приєднання Криму до Росії. При цьому 35 відсотків опитаних згодні з тим, що Росія «повинна будь-якими засобами, якщо буде потрібно, то і силою, утримувати під своїм контролем колишні республіки СРСР». Це рекордний показник з вересня 2009 року, коли серед опитаних «Левада-центром» таких було 34 відсотки.

XS
SM
MD
LG