Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії підтвердили, що ісламісти у Пальмірі підірвали античну Тріумфальну арку


Тріумфальна арка у Пальмірі
Тріумфальна арка у Пальмірі

Бойовики угруповання «Ісламська держава» дійсно підірвали античну Тріумфальну арку у сирійському місті Пальміра, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на голову сирійського державного агентства з охорони пам’яток Маамуна Абдулкаріма.

Він наголосив, що якщо місто залишиться під контролем ісламістів, воно приречене. За його словами, ісламісти хочуть зруйнувати амфітеатр і колонади.

Раніше про знищення арки повідомляли сирійські активісти за кордоном, посилаючись на свої джерела в Сирії.

Тріумфальна арка, датована другим століттям нашої ери, перебувала на головній торговій вулиці міста і складалася з трьох частин, які були виходом на три різні вулиці. Згідно з інформацією туристичних сайтів, арка була однією з головних визначних пам’яток Пальміри та Сирії.

20 травня 2015 бойовики «Ісламської держави» захопили Пальміру, у якій розташовані багато найдавніших пам’яток, внесених до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Наприкінці серпня ісламісти підірвали у Пальмірі два храми: храм бога Бела і храм бога Баал-Шаміна, а також поховальні вежі. Бойовики вбили охоронця Пальміри Халеда Асада, який упродовж місяця відмовлявся розкривати розташування захованих від ісламістів античних старожитностей.

Керівництво ЮНЕСКО охарактеризувало втрати стародавніх монументів як трагедію для всього людства.

XS
SM
MD
LG