Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську працівники військкомату брали хабарі з призовників, які не хотіли служити


(ілюстраційне фото) ©Shutterstock
(ілюстраційне фото) ©Shutterstock

У Дніпропетровську на хабарі затримали військового комісара і двох його спільників. Про це у понеділок, 5 жовтня, на брифінгу повідомив начальник управління протидії злочинності у сфері економіки Головного управління МВС у Дніпропетровській області Олег Золотоноша.

За його даними, суд вже обрав для них запобіжні заходи: одному – утримання під вартою, двом іншим – домашній арешт.

Як повідомив посадовець, службові особи військкомату реалізували схему вимагання та отримання хабарів: приміром, упродовж вересня 2015 року вони визнали непридатними до служби п’ятьох призовників, від яких отримали гроші через посередників.

За інформацією з міліції, з людини вимагали по тисячі доларів США. У фігурантів справи міліція вилучили 10 тисяч доларів США, 40 тисяч гривень та 60 тисяч російських рублів.

За інформацією правоохоронців, організатором схеми був полковник у відставці. Окрім того, до групи входили виконувач обов’язків військового комісара одного з комісаріатів міста та цивільна особа, яка займалась пошуком юнаків, готових дати хабар.

1 жовтня в Україні офіційно розпочався осінній призов строковиків, йому передувала півторамісячна підготовча робота, у ході якої призовники отримували повістки й проходили медкомісію.

XS
SM
MD
LG