Доступність посилання

ТОП новини

Під час обшуку в «Укренерго» вилучили документи і гроші – МВС


У МВС України заявляють, що під час обшуку в «Укренерго» у понеділок правоохоронці вилучили документи, печатки, комп’ютери та гроші.

«Вилучено документи, які підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, що брали участь у державних закупівлях, печатки, комп’ютерну техніку, флеш накопичувачі, 37,8 тисяч доларів США, 300 тисяч гривень. Обшуки проводяться за місцем роботи та проживання службових осіб ДП, а також керівників комерційних структур», – мовиться у повідомленні прес-служби МВС, опублікованому у понеділок, 5 жовтня.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДП НЕК «Укренерго» упродовж 2010-2014 років, вступивши у попередню змову із керівниками комерційних структур, організовували конкурсні торги із закупівлі товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємствах за завищеними цінами. Розкрадені у такий спосіб державні кошти посадовцями були легалізовані та використані для власного збагачення», – повідомляють в МВС.

Наразі Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому Генпрокуратурою за фактом розкрадання службовими особами «Укренерго» державних коштів.

У понеділок МВС і ГПУ проводили обшук у компанії «Укренерго».

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, є державним підприємством, підпорядковане Міністерству палива та енергетики. Компанія є природною монополією в галузі передавання електроенергії.

XS
SM
MD
LG