Доступність посилання

ТОП новини

Амністія, місцеві вибори, особливий статус Донбасу – «ДНР» про питання зустрічі контактної групи в Мінську


Представник «ДНР» Денис Пушилін
Представник «ДНР» Денис Пушилін

В угрупованні «ДНР», що тимчасово контролює частину Донецької області України, оголосили порядок денний зустрічі контактної групи в Мінську, що має відбутися сьогодні, 6 жовтня. Як пишуть сайти сепаратистів з посиланням на представника угруповання в переговорній групі Дениса Пушиліна, представники «ДНР» порушуватимуть на переговорах закон про амністію, місцеві вибори і особливий статус Донбасу.

«Порядок той, що і раніше: закони про амністію, особливий статус і вибори. Також увагу буде приділено відновленню стратегічно важливих залізничних перегонів, електропостачання на лінії фронту і розмінування водоводу в Ясинуватському районі», – пише сайт угруповання «ДНР».

На вівторок у Мінську заплановані зустрічі підгруп і Контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв у понеділок заявив, що Тристороння контактна група на засіданні в Мінську у вівторок, 6 жовтня, обговорить особливості проведення місцевих виборів на Донбасі. Водночас президент Петро Порошенко не виключив, що бойовики можуть оголосити сьогодні про скасування псевдовиборів на Донбасі.

Незадовго на зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі президент Росії Володимир Путін пообіцяв докласти всіх зусиль для скасування виборів, які планують проводити сепаратисти, і проінформувати про це не пізніше вівторка, 6 жовтня. Натомість глава МЗС Росії заявив, що «сигнали про вибори» передаються сепаратистам Донбасу.

XS
SM
MD
LG