Доступність посилання

ТОП новини

Четверо військових Індії та троє бойовиків загинули в сутичках у спірному регіоні Кашмір


Четверо військових Індії та троє бойовиків загинули в сутичках у спірному регіоні Гімалаїв Кашмір. Як повідомляє поліція Індії, солдати загинули в результаті влаштованої бойовиками засідки у лісі Нафруда, неподалік воєнізованої лінії контролю, що розділяє Кашмір між Індією та Пакистаном.

В результаті контратаки військових бойовики відступили, троє із них були убиті урядовими силами в двох окремих сутичках.

Повстанці борються проти індійського правління в переважно мусульманському Кашмірі з 1989 року. Відтоді в цих сутичках і внаслідок військового придушення спротиву з боку Індії загинуло понад 68 тисяч людей. Останнім часом найбільший опір громадськості чиниться через вуличні акції протесту.

Гімалайський регіон розділений між двома країнами – Індією та Пакистаном, кожна з яких заявляє свої права на повне володіння ним (а частково також захоплений Китаєм). Дві країни-сусіди, що мають в своєму арсеналі ядерну зброю, воювали поміж собою тричі, два з цих воєнних конфліктів, початок яких припав на 1947 рік, були саме за Кашмір.

XS
SM
MD
LG