Доступність посилання

ТОП новини

АТО: передислокація українських танків із передової продовжиться


У прес-центрі АТО у вівторок вранці повідомляють про відсутність випадків порушення режиму тиші на Донбасі, що дозволяє продовжити відведення озброєнь від лінії розмежування. Про це йдеться в повідомленні прес-центру у Фейсбуку.

«У зоні АТО, упродовж вчорашньої доби, випадків порушення режиму припинення вогню зі сторони незаконних збройних формувань не було. Довгоочікуване перемир’я дозволяє реалізувати практичну частину відводу техніки і озброєння калібру менше 100 міліметрів від лінії розмежування. Сьогодні продовжуватиметься передислокація українських танків з передових позицій у Луганській області», – йдеться в повідомленні.

Інформації про можливі порушення режиму тиші на Донбасі не містять станом на ранок вівторка і сайти сепаратистів. Вони однак стверджують, що розвідка угруповання «ДНР» виявила, що українські силовики розмістили реактивні системи «Град» і танки Т-64 за 10 кілометрів від лінії зіткнення.

Вранці понеділка, 5 жовтня, з Луганської області українські військові відвели перші танки. В угрупованні «ЛНР» підтвердили відведення озброєння з боку Збройних сил України. Також ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький заявляв, що так звана «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу розпочнеться через два дні після початку повного припинення вогню.

XS
SM
MD
LG