Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв зсувів ґрунту в Гватемалі збільшилась


На тлі повідомлень про збільшення кількості жертв ґрунтових зсувів у Гватемалі до щонайменше 132 осіб громадськість країни обурена дозволом, який дала раніше влада на зведення будинків на небезпечному пагорбі.

Через чотири дні після катастрофи, що сталася 1 жовтня, екскаватори згребли тонни бруду в результаті сходження селевих потоків на околиці Гватемали.

Щонайменше 300 людей вважають зниклими безвісти, і як кажуть рятувальники – шансів знайти когось живим не залишилось.

Комісія зі стихійних лих Гватемали напередодні заявила, що попереджала ще минулого року про ризик будівництва і проживання в районі Камбре і рекомендувала жителям покинути цю зону. Нині цю територію комісія визнала непридатною для проживання.

Директор комісії повідомив, що попереджав муніципалітет Санта-Катаріна Пінули, що невелика річка підмиває основу пагорба.

Місцева влада каже, що попереджала жителів про загрозу, але ті не захотіли покидати своїх домівок.

Комісія зі стихійних лих вказала на наявність багатьох інших, схожих на Камбре, районів довкола міста Гватемала, яким загрожують затоплення чи зсуви.

Перші повідомлення про сходження селевих потоків в Гватемалі з’явилися 1 жовтня. Численні людські жертви і руйнування спричинив сильний дощ цими днями в районі однойменної столиці Гватемали.

XS
SM
MD
LG