Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську розпочалися переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі – МЗС Білорусі


Учасники контактної групи в Мінську 30 вересня 2015 року
Учасники контактної групи в Мінську 30 вересня 2015 року

У Мінську розпочалися переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі у своєму Twitter.

«Переговори з врегулювання на сході України розпочалися в Мінську із зустрічі координаторів робочих груп», – йдеться в повідомленні.

У Мінську на 6 жовтня заплановані зустрічі підгруп і контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Напередодні заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що тристороння контактна група на засіданні в Мінську у вівторок, 6 жовтня, обговорить особливості проведення місцевих виборів на Донбасі. Президент України Петро Порошенко 5 жовтня заявив, що у вівторок, 6 жовтня, бойовики мають оголосити про скасування псевдовиборів на Донбасі.

Натомість в угрупованні «ДНР», що тимчасово контролює частину Донецької області, оголосили порядок денний зустрічі контактної групи в Мінську 6 жовтня. Як пишуть сайти сепаратистів з посиланням на представника угруповання в переговорній групі Дениса Пушиліна, представники «ДНР» порушуватимуть на переговорах закон про амністію, місцеві вибори і особливий статус

На зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі 2 жовтня президент Росії Володимир Путін пообіцяв докласти всіх зусиль для скасування виборів, які планують проводити сепаратисти, і проінформувати про це не пізніше вівторка, 6 жовтня. Згодом глава МЗС Росії заявив, що «сигнали про вибори» передаються сепаратистам Донбасу.

XS
SM
MD
LG