Доступність посилання

ТОП новини

Рада дозволила уряду зараховувати кошти окупованих територій Донбасу в спецфонд


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада України ухвалила зміни до Бюджетного кодексу України щодо перерозподілу видатків місцевих бюджетів тимчасово окупованих територій. За ухвалення в цілому законопроекту №2550а проголосували 265 депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з законом, «до повернення територій під контроль державної влади кошти відповідних місцевих бюджетів, що обліковуються на рахунках у Казначействі України, за рішенням Кабміну та у визначеному ним порядку можуть зараховуватися до спеціального фонду обласних бюджетів відповідно Донецької та Луганської областей із спрямуванням на відновлення пошкоджених (зруйнованих) об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності на території Донецької та Луганської областей, а також на соціально-економічний розвиток таких областей».

За інформацією Казначейства України станом на 1 вересня 2015 року кошти на рахунках окупованих територій у Донецькій області складають 2 442,2 мільйона гривень, у Луганській області близько 1 мільярда гривень.

За даними українського уряду, загальна сума руйнувань на Донбасі, із урахуванням об’єктів житлово-комунальної, соціальної інфраструктури, складає понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Ці дані наведені у збірці «Чорна книга Кремля»: інформація, що у ній міститься, отримана від центральних органів влади України і зведена станом на початок лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG