Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Полонського і «Російської общини Криму» немає в санкційному списку України


Дмитро Полонський
Дмитро Полонський

У Службі безпеки України підтверджують, що «віце-прем’єра» анексованого Росією Криму Дмитра Полонського, а також організації «Російська громада Криму», яку Полонський представляв у Польщі на конференції ОБСЄ, немає в українському санкційному списку. Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

«Дмитро Полонський і «Російська громада Криму» відсутні у списку фізичних і юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції указом президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 «Про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів (санкцій)», – йдеться у відповіді СБУ.

На початку жовтня «віце-прем’єр» анексованого Криму Дмитро Полонський брав участь у нараді ОБСЄ з людського виміру, яка відбувається у Варшаві. За його словами, він на черговій робочій нараді ОБСЄ представляв громадську організацію «Російська громада Криму» як член її президії і не прибув туди як «віце-прем’єр» окупаційної влади Криму.

Посольство України в Польщі назвало приїзд до Варшави Полонського «провокацією Кремля і порушенням норм міжнародного права».

МЗС України також засудило візит Полонського до Варшави.

XS
SM
MD
LG